X

Φορμα επικοινωνιας

Σημείωσε στην παρακάτω φόρμα ποια CD, DVD ή εκδόσεις (και πόσα αντίτυπα από το καθένα) θέλεις από το distro του antifaLive, όπως και το mail σου, κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σου για την αποστολή.

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

8+9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, ΚΤ. ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: ANTIFA LIVE vol 21!

ANTIFA LIVE 8 + 9 Σεπτέμβρη στο κτήμα Δρακοπούλου (πατησίων 356)| 

Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη, 20:00 >  Εκδήλωση:Soundz of the South: Working class culture from southern Africa Παρουσίαση του εγχειρήματος. 

Σάββατο 9 Σεπτέμβρη, 20:30 > Live Soundz of the South (southern africa hip hop) / Mc Yinka / Ajaneb / Pitch Black Avenue / + Special Guests

Οι Soundz of the South 
Στο κτήμα Δρακοπούλου

Στην ελλάδα του 2017 ακόμα ακούγονται διάφορα:
Ότι η Αφρική είναι ένας ενιαίος τόπος, μία xώρα, μία συγκινητική ιστορία, ένα σαφάρι για γενναίους, μία καλή επιχείρηση, ο έμπολα και το aids.
Ότι οι Αφρικανοί περιμένουν παθητικά κάποιους εξωτερικούς παράγοντες να τους φτιάξουν τη ζωή. Ίσως ένα ελικόπτερο να πετάξει φαγητό.
Ότι οι πόλεμοι εκεί είναι κακό του κεφαλιού τους, δεν έχουν καμία σχέση με τον πρώτο κόσμο και την ανάμειξή του.
Ότι η μουσική και η πολιτιστική παράδοση της Αφρικής είναι αντικείμενο ντοκιμαντέρ, ένα εξωτικό και απολίτιστο παράλληλο σύμπαν.
Ότι το apartheid στη νότια αφρική ήταν πολύ καιρό πριν, ότι τελείωσε, ότι αυτοί και αυτές που το πολεμούσαν, δεν διεκδικούσαν κάτι πέρα απ’την τυπική συνταγματική ισότητα.

Στα Πατήσια, την Κυψέλη, τα Σεπόλια και αλλού, οι αφρικανοί μετανάστες, κουβαλώντας την εμπειρία ή τις ιστορίες της ηπείρου και των τόπων που τους γέννησαν, μας μαθαίνουν πώς να βιώνουμε τη ζωή στη γειτονιά και όχι στους τέσσερις τοίχους, μας δείχνουν πώς να κοντράρουμε τους ρατσιστές και τους αυτόχθονες νοικοκυραίους κάθε μέρα.
Mας μαθαίνουν πως το χιπ χοπ, στα γαλλικά, τα ελληνικά και τα σουαχίλι, παραμένει ένα όπλο ενάντια στην κατάθλιψη και τις βίαιες σχέσεις του νέου ολοκληρωτισμού.

Τον Σεπτέμβρη, οι soundz of the south θα περάσουν απ' την Αθήνα και τα Πατήσια πριν την επιστροφή τους στην Αφρική.
Οι soundz of the south αποτελούνται από χιπ χοπάδες και χιπ χοπούδες, ποιητές και ακτιβίστριες από τη Nότια Aφρική και άλλες χώρες της ηπείρου. 
Οι soundz of the south λένε ταπεινά ότι «είναι ένα δίκτυο ακτιβιστών, που χρησιμοποιεί το χιπ χοπ και την ποίηση για να διαχύσει επαναστατικά μηνύματα, να αφυπνίσει τις συνειδήσεις και να ασκήσει έμπρακτη κριτική στο νεοφιλελευθερισμό. Είναι ένα εγχείρημα που στόχο έχει να διευκολύνει και να ενθαρρύνει μια διαδικασία αυτοοργάνωσης μέσα στις κοινότητες, ως ένα μέσο της ευρύτερης μάχης προς τη χειραφέτηση όλων μας.»
Αυτά λένε και τα κάνουν πράξη, με τη συλλογική και ατομική τους διαδρομή, με την ίδρυση και συμμετοχή στο afrikan hip hop caravan, με τα sistah cyphas και με όποιο άλλο μέσο διαθέτουν.
Οι Soundz of the South, την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 του Σεπτέμβρη, θα έρθουν στο κτήμα Δρακοπούλου να μιλήσουν, να επικοινωνήσουν, να μοιραστούν τις εμπειρίες και τη μουσική τους. Ως αδέρφια και αδερφές που μάχονται μπάτσους, φασίστες και αφεντικά.