X

Φορμα επικοινωνιας

Σημείωσε στην παρακάτω φόρμα ποια CD, DVD ή εκδόσεις (και πόσα αντίτυπα από το καθένα) θέλεις από το distro του antifaLive, όπως και το mail σου, κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σου για την αποστολή.

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΕΝΟΧΗΣ

> απ' την ασταμάτητη μηχανή του SarajevoΠέμπτη 12 Γενάρη

Σοβαρή ένδειξη ενοχής. Σε κατά συρροή δολοφονίες "από αμέλεια". Στη Μόρια.
Στην κρατική ερτ1 παρουσιάστηκε χτες βιντεορεπορτάζ για την κατάσταση στο κάτεργο, όπου ένα κοριτσάκι προσφυγόπουλο λέει ότι "9 άνθρωποι πέθαναν απ’ το κρύο". Σε μεταγενέστερη επαναπροβολή του ίδιου βιντεορεπορτάζ το σχετικό κομμάτι έχει κοπεί. (Εδώ Τι έγινε στη Μόρια υπάρχει ολόκληρο το θέμα).
Το "κόψιμο" παραπέμπει στο ότι το θέμα "κουκουλώνεται" και όχι στο ότι το προσφυγόπουλο "τα έβγαλε απ’ το μυαλό του". Αν η αλήθεια είναι το δεύτερο, θα ήταν εύκολο να προστεθούν αντίθετες μαρτυρίες άλλων κρατούμενων στη Μόρια. (Εν τέλει και η ερτ1 όργανο είναι, δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό).
Συνεπώς: δολοφονήθηκαν 9 άτομα "εξ αμελείας", απ’ τον πάγο πάνω στην σχεδιασμένη εγκατάλειψη, στη Μόρια; Θα προτιμούσαμε όχι. Αλλά υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι έτσι έγινε (και δεν κάνει διαφορά αν οι 9 είναι 8, 7 ή 3...).


Τετάρτη 11 Γενάρη
Ελληνικός θεσμικός ανθρωπισμός. Το καλύτερο που μπορεί να κάνει η φαιορόζ κυβέρνηση υπέρ των κρατούμενων προσφύγων / μεταναστών στο κάτεργο της Μόρια είναι να τους ρίξει στα αμπάρια ενός πολεμικού πλοίου. Ενός αρματαγωγού συγκεκριμένα, με το όνομα "Λέσβος".
Ξέρετε τι είναι τα "αρματαγωγά"; Πλοία που μεταφέρουν τανκς (πιο γενικά: τεθωρακισμένα). Φαντάζεσθε πως είναι τα σχετικά decks; Στην καλύτερη των περιπτώσεων σαν τα decks των οχηματαγωγών, των πλοίων που μεταφέρουν νταλίκες, φορτηγά και ι.χ.
Πως σας φαίνεται το πλωτό πάρκινγκ για τανκς σα χώρος φιλοξενίας; Τέλειος - αν θες να βασανίζεις τους ανθρώπους ανθρωπιστικά. Με αντάλλαγμα το να μην κοιμούνται σε πλαστικά ιγκλού, θα ψάχνουν το κοντινότερο νερό και την κοντινότερη τουαλέτα κάπου στους γκρί διαδρόμους ενός πολεμικού. Και θα τις μοιράζονται με τους ναύτες φυσικά, ε; (Έχει και γυναικών το αρματαγωγό;) Και μην ζητάμε κάποια στοιχειώδη ιδιωτικότητα, ε; "Hostel" με εσάνς από καμμένα λάδια.
(Το παραμύθι που πουλάει αυτό το κατακάθι που παριστάνει τον πολιτικό υπεύθυνο για την "τύχη των προσφύγων" ενώ είναι απλά ένας δειλός υφιστάμενος του ψεκασμένου υπ.αμ., είναι ότι "δεν μπορούν να επιτάξουν τα κλειστά ξενοδοχεία - στη Μυτιλήνη - γιατί αυτό είναι μια ‘πολύ σοβαρή ενέργεια’". Αν οι άστεγοι ήταν έλληνες, χιώτες για παράδειγμα που κατέφυγαν στη Λέσβο έπειτα από κάποια φυσική καταστροφή (κτύπα ξύλο) δεν θα την έκανε αυτήν την "πολύ σοβαρή ενέργεια"; Θα την έκανε... Αλλά για τους άλλους; Πάρκινγκ για τανκς, για να πιάσουν και τα υπονοούμενα της θέσης στην οποία τους έχει το ελληνικό κράτος...)

(Φωτογραφίες κάτω: θα έχουν και τα τυχερά τους οι μανάδες μέσα στο κήτος: θα κυνηγούν τα πιτσιρίκια τους για να μην γκρεμοτσακιστούν εξερευνώντας τα αξεσουάρ του καινούργιου "παιχνιδιού" τους. Μπορεί η Αθήνα να κάνει και πρόταση σ' όσους περιθάλπτουν πρόσφυγες σ' όλο τον κόσμο: ό,τι περισσεύει σε "αρματαγωγά", είτε πλωτά είτε πετούμενα, να γίνει hot spot. Θα είναι μια ανθρωπιστική εξέλιξη της αξιοποίησής τους, γιατί στο παρελθόν παρόμοιοι στρατιωτικοί χώροι προσφέρονταν και γι' αυτό που φαίνεται στην κάτω φωτο...)