X

Φορμα επικοινωνιας

Σημείωσε στην παρακάτω φόρμα ποια CD, DVD ή εκδόσεις (και πόσα αντίτυπα από το καθένα) θέλεις από το distro του antifaLive, όπως και το mail σου, κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σου για την αποστολή.

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

...ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ |

> Αφίσα που κολλιέται απ' το antifascist action

Σε πλήρη αντίθεση με τις πρόσφατες «ανθρωπιστικές» δοξασίες, σε πλήρη αντίθεση με την πρόσφατη πανευρωπαϊκή εκστρατεία «δημόσιων σχέσεων», τα «πολιτισμένα» κράτη απλώνουν την καταστροφή και το θάνατο σε όλο και περισσότερες πλευρές του πλανήτη. Ξαναμοιράζουν τον κόσμο: στη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Σομαλία, την Υεμένη. Ξαναμοιράζουν τον κόσμο με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, εκατομμύρια εκτοπισμένους/ες.
Κι όσοι/ες ξεφεύγουν απ’ τον όλεθρο δεν έρχονται στην αγκαλιά του «ανθρωπισμού». Υφίστανται τη ρατσιστική στοχοποίηση: είναι «φανατικοί» και «απολίτιστοι». Υφίστανται την στρατιωτικοποίηση των συνόρων: πολλές χιλιάδες είναι εκείνοι κι εκείνες που πεθαίνουν –«πνίγονται»- πριν καν πατήσουν στη «γη της επαγγελίας». Υφίστανται την πολιτική/κοινωνική/ταξική απαγόρευση: είναι «λαθρομετανάστες», είναι «παράνομοι».

Αυτή ήταν και είναι η πραγματικότητα μεγάλου μέρους της πολυεθνικής εργατικής τάξης. Και καμιά «ανθρωπιστική» στροφή δεν μπορεί να την καλλωπίσει. Ακόμα κι αυτή η σύντομη «ανθρωπιστική» παρένθεση –η οποία άλλωστε κλείνει σιγά και διακριτικά- που αφορά κυρίως τους σύρους πρόσφυγες, δεν διαφοροποιεί τα δεδομένα.
Γιατί οι αφέντες μας στην πραγματικότητα σχεδιάζουν και υλοποιούν την μεγαλύτερη υπαγωγή (και) της Συρίας στους καταστροφικούς σχεδιασμούς τους. Και θεωρούν πως μπορούν να ξεπλυθούν, «σώζοντας» κάποιες χιλιάδες πρόσφυγες που το «δικαιούνται», ενώ ταυτόχρονα θα σχεδιάζουν και θα υλοποιούν τον εξανδραποδισμό και την εξόντωση πολλαπλάσιων προσφύγων και μεταναστών εργατών. Γι’ αυτό άλλωστε η περαιτέρω στρατιωτικοποίηση των συνόρων βρίσκεται σταθερά στο τραπέζι των αποφάσεων. Γι’ αυτό τα ναυάγια στα νησιά του Αιγαίου δεν έφυγαν ποτέ από την ημερήσια διάταξη.

Ο «ανθρωπισμός» τους είναι ό,τι περισσεύει απ’ τις βόμβες τους!
Αντίθετα η ταξική/κοινωνική αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες
είναι ό,τι πηγάζει απ’ τις συνειδήσεις και τις καρδιές μας!


> Αφίσα που κολλιέται απ' το antifa lab

Οι μετανάστες που έρχονται στην Ευρώπη δεν φτάσανε εδώ σε μια νύχτα. Δεν είναι εδώ για διακοπές.
Είναι αυτές κι αυτοί που γλίτωσαν τον πνιγμό απ’ τους λιμενόμπατσους στη Λαμπεντούζα, στη Σάμο, στο Φαρμακονήσι, στην Κω, στη Λέσβο.

Είναι αυτές κι αυτοί που στις χώρες καταγωγής τους γλίτωσαν από σφαίρες και βόμβες. Ή κατεστραμμένες οικονομίες. Είτε αποκαλούνται «προσφύγες», είτε όχι, είναι άνθρωποι που διέφυγαν από ένα διαρκές, ανοιχτό πεδίο πολέμου. Από σημεία στο χάρτη όπου, διακρατικά, τα  αφεντικά και τα κράτη τους σχεδιάζουν το μέλλον, οργανώνοντας τους ανταγωνισμούς τους. Μετρώντας, συχνά, και πτώματα.

Δεν τους σημαδεύουν όμως μόνο εκεί -τους σημαδεύουν κι εδώ. Από τους λιμενόμπατσους μέχρι την αθλιότητα των εμπόρων που (με κάθε τρόπο) βγάζουν κι αυτοί το «κατιτίς τους» απ’ τον πόνο των μεταναστών, κι από την «δίκαιη αγανάκτηση» των καθαρμάτων των τουριστικών business, μέχρι την ξεφτίλα των μικροαστικών ρατσισμών. Καταλήγοντας στη βαρβαρότητα των «ευαίσθητων» υπαλλήλων του ελληνικού κράτους που πουλάνε τζάμπα μηντιακό ανθρωπισμό την ίδια στιγμή που «παίζοντας» με τα σύνορα, στην πραγματικότητα μεθοδεύουν την στρατιωτικοποίηση της διαχείρισής τους.

Οι μετανάστες είναι κόρες και γιοι του πολέμου. Ενός πολέμου που είναι συνεχής και σημαδεύει όλο και πιο ωμά όλο και πιο ξεδιάντροπα, την παγκόσμια εργατική τάξη. Και τα συμφέροντα μας είναι κοινά -και οι εχθροί τους είναι εχθροί μας. Σκοπεύουμε, συλλογικά, οργανωμένα και καθημερινά, να τους αποδείξουμε πως αυτό το γνωρίζουμε.

ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ, ΛΙΜΕΝΟΜΠΑΤΣΟΙ, “ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ”
ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ