X

Φορμα επικοινωνιας

Σημείωσε στην παρακάτω φόρμα ποια CD, DVD ή εκδόσεις (και πόσα αντίτυπα από το καθένα) θέλεις από το distro του antifaLive, όπως και το mail σου, κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σου για την αποστολή.

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ROCK THE MICROPHONE
... την ίδια στιγμή, κάπου στο Ντένβερ, ο αμερικανός mc
Sole ροκάρει το μικρόφωνο (και) σε μια αντιμπάτσικη συγκέντρωση για το Ferguson. Τα λέει καλά.
"Βρισκόμαστε εδώ σε αλληλεγγύη στην οικογένεια του Michael Brown. O Michael Brown δολοφονήθηκε από ένα ταξικό, ρατσιστικό σύστημα. Η αστυνομία δεν είναι εδώ για να προστατεύει και να υπηρετεί. Είναι εδώ για να υπηρετεί την "λευκή κυριαρχία". Ως λευκός είμαι σοκαρισμένος από ιστορίες που έχω ακούσει πρόσφατα από μαύρους και μεξικάνους φίλους και φίλες μου.
Έχουν συλληφθεί κι έχουν πάει φυλακή για εγκλήματα που δεν έχουν πραγματοποιήσει, έχουν ριχθεί στο έδαφος από μπάτσους που τις αποκαλούσαν πουτάνες, έχουν χτυπηθεί, έχουν πυροβολήθει 24 φορές ενώ βρισκόταν στην κηδεία κάποιου φίλου τους, όπως ο Ryan Ronquillo*, λίγους μήνες πριν. Είναι δύσκολο να φανταστώ πώς θα νιώθει μια μάνα όταν ο έφηβος γιος της φεύγει απ' το σπίτι και αυτή αναρωτιέται αν θα χτυπηθεί απ' την αστυνομία. Στην τηλεόραση μας λένε να ανησυχούμε για το Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Κάιντα, αλλά είναι πολύ πιο πιθανό κάποιος από εμάς να δολοφονηθεί απ' την αστυνομία. Δεν μπορώ να πιστέψω πως αυτό που ζούμε το λέμε "πολιτισμό": είναι ένα αποικιοκρατικό σύστημα που έχει δημιουργηθεί μέσα απ' την βία και εξακολουθεί να στηρίζεται σ' αυτήν.
Μας χτυπάνε επειδή εκφραζόμαστε, σκοτώνουν μαύρους πιτσιρικάδες απλά επειδή προσπαθούν να διαφύγουν την σύλληψη και έχουν το θράσος να μας μιλάνε για "βία" και "εξεγέρσεις", ενώ όλοι γνωρίζουν πως δεν θα μιλούσε κανείς για τον Mike Brown και το Ferguson αν δεν υπήρχαν αυτοί που στάθηκαν στα πόδια τους και αντεπιτέθηκαν στην αστυνομία, υπερασπιζόμενοι την κοινότητά τους. Την στιγμή που οι αμερικανοί στρατιώτες επιτίθενται στο Ιρακ και το Αφγανιστάν, ο Ομπάμα έρχεται να πεί στους διαδηλωτές πως ποτέ τίποτα δεν κατακτήθηκε με την βία, την στιγμή που στέλνουμε μη επανδρωμένα αεροσκάφη σ' ολόκληρο τον κόσμο. Ζούμε σε επαναστατικούς καιρούς και ο εχθρός μας δεν είναι ανίκητος. Τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν. Γιατί να περιμέναμε κάτι διαφορετικό απ' την δικαστική απόφαση; Το δικαστήριο έπαιξε απλά τον ρόλο του. Αυτό το ρατσιστικό σύστημα δουλεύει όπως έχει σχεδιαστεί. Σ' ολόκληρη την χώρα άνθρωποι καταλαμβάνουν τους δρόμους, κάνουν καθιστικές διαμαρτυρίες, μπλοκάρουν λεωφόρους, στέκονται απέναντι στα δακρυγόνα και τις πλαστικές σφαίρες. Το ίδιο έγινε χθες στο βράδυ κι εδώ στο Ντένβερ. Τι χρειάζεται να κάνουμε εδώ στο Ντένβερ; Πώς πρέπει να σταθούμε για να μην υπάρξουν άλλοι Mike Brown και Ryan Ronquillo; Η αστυνομία είναι εδώ για να διατηρήσει μια βίαιη τάξη. Πρέπει να επιτεθούμε σ΄ αυτήν την τάξη και να επιτεθούμε στην αστυνομία. Δικαιοσύνη για τον Mike Brown, δικαιοσύνη για τον Ryan Ronquillo και όλους εκείνους από εμάς που έχουν δολοφονηθεί απ' την αστυνομία. Κάτω η κυριαρχία των λευκών! Η "λευκή κυριαρχία" δεν πέφτει με ψηφοφορίες -και το ίδιο ισχύει και για την αστυνομική βία.
Fuck the police!"

*
O μεξικανικής καταγωγής 20χρονος Ryan Ronquillo  δολοφονήθηκε στις 2 Ιουλίου του '14 από την αστυνομία του Ντένβερ, στην κηδεία του φίλου του, ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του. Σύμφωνα με τους  μπάτσους ο Ronquillo δολοφονήθηκε δικαίως καθώς "έδειξε πρόθεση" να τους πατήσει με το αμάξι.