X

Φορμα επικοινωνιας

Σημείωσε στην παρακάτω φόρμα ποια CD, DVD ή εκδόσεις (και πόσα αντίτυπα από το καθένα) θέλεις από το distro του antifaLive, όπως και το mail σου, κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σου για την αποστολή.

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

[ αναδημοσίευση από το http://antifaprev.wordpress.com/ ]

Στις 28/12/2013 πραγματοποιήθηκε στην πρέβεζα αντιφασιστική πορεία με αφορμή το άνοιγμα γραφείων της χρυσής αυγής στην πόλη. Γύρω στα 600 άτομα (από πρέβεζα αλλά και άρτα-γιάννενα-αγρίνιο κλπ) διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης, ενώ η φασιστομάζωξη είχε 100 άτομα μαζί με τους μπάτσους κ λεωφορείο απο γύρω περιοχές. Στο σάιτ τους είπαν για ”500 εθνικιστές και 15 αριστεριστές”. Η αστυνομία που βρισκόταν παντού -με ματ και ασφαλίτες- για να προστατεύσει το τσίρκο τους, αποδείκνυε το πόσο αναγκαίο ήταν να ανοίξουν τα πρώτα γραφεία (μαζί με της κέρκυρας, μια μέρα πριν) μετά τη δολοφονία του killah-p το σεπτέμβρη.
Οι συλλήψεις και οι φυλακίσεις μελών της χ.α που ακολούθησαν δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίζουν. Η χ.α δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου και η διαχείριση της από το κράτος (από αβαντάρισμα μέχρι συλλήψεις) πάει πακέτο με τον ξένιο δια και τη συνολική υποτίμηση της εργατικής τάξης.
Αυτοί που τους ανέβασαν θα ήθελαν να ξεχνάμε πως η χ.α από δημοσιογράφους, παπάδες, αστυνομία, επιχειρηματίες σπρώχθηκε στο 10%, ξέπλυνε προσωρινά το βρώμικο παρελθόν της και έγινε μια ακόμα πολιτική δύναμη σαν όλες τις άλλες. Οι ναζί δεν τσακίστηκαν απλά διεκπεραίωσαν το ρόλο τους, μετέφεραν το σύνολο του πολιτικού φάσματος δεξιότερα, συνεργάστηκαν με τους μπάτσους για να χτυπήσουν μετανάστες και νεολαίους, εκφόβισαν, δημιούργησαν τη βολική για το σύστημα θεωρία των 2 άκρων.
Το ζήτημα του αντιφασισμού για μας είναι διαρκές, δεν αρχίζει ούτε τελειώνει με ανοίγματα γραφείων και κινήσεις κρατικού αντιναζισμού. Για μας ο αντιφασισμός δεν είναι μονομαχία δυο συμμοριών, είναι ταξικός πόλεμος. Δεν υπάρχουν 2 ακρα. Υπάρχουν απλά 2 κόσμοι. Ο δικός τους κόσμος έχει σαμαρά και βενιζέλο, έχει νεοναζί, εργατικά ατυχήματα και μειώσεις μισθών, έχει την κρατική αριστερά, εχει χίλιους και 2 τρόπους, βίαιους και φιλικούς να πατάσσει όποιον σηκώσει κεφάλι. Ο δικός μας κόσμος έχει εργάτες που απεργούν, μετανάστες που εξεγείρονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, έχει κόσμο που αράζει σε πλατείες, έχει όσους αυτοοργανώνουν τις αντιστάσεις τους, έχει αντιφάσεις, έχει να επιδείξει ότι πιο δημιουργικό υπάρχει σε αυτή την κοινωνία. Σε αυτή τη σύγκρουση έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.

Υ.Γ. Δεν είναι τυχαίο ότι λίγες μέρες μετά γνωστός χρυσαυγίτης της πρέβεζας συναντήθηκε με τον πρώην δήμαρχο της Ν.Δ. Παπαγεωργίου για να του κλαφτεί οτι δεν είχανε κόσμο. Ο Παπαγεωργίου τον καθησύχασε και του δωσε την στήριξη του. Δεν μας ξαφνιάζει αυτό αφού πολλά μέλη της χ.α ήταν και είναι άνθρωποι του Παπαγεωργίου και της Ν.Δ. Στην ανάγκη, το “είμαστε αντισυστημικοί” πάει περίπατο…Όταν θέλετε να κλαφτείτε καλύτερα στις τρύπες σας, γιατί σας βλέπει ο κόσμος. Και τι θα πουν τα βοθρολύματα που σας στηρίζουν...?