X

Φορμα επικοινωνιας

Σημείωσε στην παρακάτω φόρμα ποια CD, DVD ή εκδόσεις (και πόσα αντίτυπα από το καθένα) θέλεις από το distro του antifaLive, όπως και το mail σου, κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σου για την αποστολή.

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

RIOT GRRRL MANIFESTO!

BIKINI KILL LIVE /1992

"ΕΠΕΙΔΗ σε μας τα κορίτσια αρέσουν οι δίσκοι και τα βιβλία και τα φανζίν που μιλάνε σε ΜΑΣ, αισθανόμαστε ότι αναφέρονται σε ΜΑΣ και τα οποία μπορούμε να καταλάβουμε με τους δικούς μας τρόπους.

ΕΠΕΙΔΗ θέλουμε να το κάνουμε πιο εύκολο για τα κορίτσια να βλέπουν και να ακούν η μία τη δουλειά της άλλης, ώστε να μπορούμε να μοιραζόμαστε στρατηγικές και να κριτικάρουμε-επευφημούμε η μία την άλλη.
ΕΠΕΙΔΗ πρέπει να καταλάβουμε τα μέσα παραγωγής ώστε να δημιουργήσουμε τα δικά μας ουρλιαχτά.
ΕΠΕΙΔΗ το να βλέπουμε τη δουλειά μας ως κομμάτι των φιλενάδων μας – της πολιτικής μας – της πραγματικής ζωής μας είναι απαραίτητο αν θέλουμε να βρούμε τρόπους σύγκρουσης, αντανάκλασης, διαιώνισης, ή διατάραξης του κατεστημένου.
ΕΠΕΙΔΗ αναγνωρίζουμε φαντασιώσεις μιας Στιγμιαίας Μάτσο Αντρικής Επανάστασης ως άσκοπα ψέματα που προορίζονται στο να μας κρατούν απλά σε ένα όνειρο αντί να μας αφήνουν να γίνουμε τα όνειρά μας και άρα να προσπαθούμε να επαναστατούμε στις δικές μας ζωές κάθε μέρα με το να οραματιζόμαστε και να δημιουργούμε εναλλακτικές στον σκατένιο χριστιανικό καπιταλιστικό τρόπο που γίνονται τα πράγματα.
ΕΠΕΙΔΗ θέλουμε και χρειάζεται να ενθαρρύνουμε και να μας ενθαρρύνουν μπροστά σε όλες μας τις ανασφάλειες, μπροστά στο μπύρα-κοιλιά-άντρας-ροκ το οποίο μας λέει ότι δεν μπορούμε να παίξουμε τα όργανά μας, μπροστά σε «αρχές» που λένε ότι οι μπάντες μας, τα φανζίν μας και όλα αυτά είναι τα χειρότερα στις ΗΠΑ και
ΕΠΕΙΔΗ δεν θέλουμε να αφομοιωθούμε σε κάποιου άλλου (αγοριού) τα στάνταρ του τι είναι και τι δεν είναι.
ΕΠΕΙΔΗ είμαστε απρόθυμες να υποχωρήσουμε υπό ισχυρισμούς ότι είμαστε αντιδραστικές «αντίστροφες σεξίστριες» και όχι οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ-ΠΑΝΚΡΟΚ-ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΙ-ΨΥΧΩΝ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ότι πραγματικά είμαστε.
ΕΠΕΙΔΗ ξέρουμε ότι η ζωή είναι πολύ περισσότερο από την φυσική επιβίωση και ξέρουμε προφανώς ότι η πανκ ροκ ιδέα ότι «μπορείς να κάνεις τα πάντα» είναι βασική στην επερχόμενη οργισμένη grrrl rock επανάσταση η οποία έρχεται για να σώσει τις ψυχικές και πολιτιστικές ζωές κοριτσιών και γυναικών παντού, σύμφωνα με τους δικούς τους όρους, όχι τους δικούς μας.
ΕΠΕΙΔΗ ενδιαφερόμαστε να δημιουργήσουμε αντι-ιεραρχικούς τρόπους να ζεις και να κάνεις μουσική, φίλους και καταστάσεις βασισμένες στην επικοινωνία + κατανόηση, αντί για ανταγωνισμό + κατηγοριοποιήσεις τύπου καλό/κακό.
ΕΠΕΙΔΗ το να κάνουμε/διαβάζουμε/βλέπουμε/ακούμε ωραία πράγματα που μας επικυρώνουν και μας προκαλούν μπορεί να μας βοηθήσει να κερδίσουμε δύναμη και μια αίσθηση κοινότητας που χρειαζόμαστε για να καταλάβουμε πως φιγουράρουν στις ζωές μας σκατά όπως ο ρατσισμός, η ιδεολογία τους υγιούς σώματος, ο διαχωρισμός βάσει της ηλικίας, ο σπισισμός, ο ταξικός διαχωρισμός, ο διαχωρισμός βάσει του σώματος, ο σεξισμός, ο αντι-σημιτισμός και ο ετεροσεξισμός.
ΕΠΕΙΔΗ βλέπουμε την προώθηση και την υποστήριξη της γυναικείας σκηνής και των γυναικών καλλιτεχνών ως βασικές σε αυτή τη διαδικασία.
ΕΠΕΙΔΗ μισούμε τον καπιταλισμό σε όλες του τις μορφές και έχουμε κύριο στόχο το να μοιραζόμαστε πληροφορίες και να μένουμε ζωντανές, αντί να βγάζουμε κέρδος με το να είμαστε «cool» σύμφωνα με τα παραδοσιακά στάνταρ.
ΕΠΕΙΔΗ είμαστε οργισμένες με την κοινωνία που λέει ότι Κορίτσι=Χαζό, Κορίτσι=Κακό, Κορίτσι=Αδύναμο.
ΕΠΕΙΔΗ δεν είμαστε πρόθυμες να αφήσουμε τον πραγματικό και έγκυρο θυμό μας να διαχυθεί και/ή να στραφεί εναντίον μας μέσω της διεθνοποίησης του σεξισμού όπως τον βλέπουμε σε ζήλεια μεταξύ κοριτσιών και αυτοκαταστροφικές κοριτσίστικες συμπεριφορές.
ΕΠΕΙΔΗ πιστεύω με όλη μου την καρδιά-μυαλό-σώμα ότι τα κορίτσια αποτελούν μια επαναστατική δύναμη που μπορεί και θα αλλάξει τον κόσμο πραγματικά."

Bikini Kill zine 2 / 1991

[ Oι Riot Grrrl είναι ένα "υπόγειο" φεμινιστικό πανκ ροκ κίνημα που γεννήθηκε στις ΗΠΑ στα πρώτα χρόνια των '90s. Oι στίχοι και οι δράσεις τους έβαλαν απέναντι τους την πατριαρχία, την οικογενειακή βία τον ρατσισμό και την ομοφοβία. Οι DIY πρακτικές υπήρξαν σταθερά από τα βασικά σημεία αναφοράς τους. ]