X

Φορμα επικοινωνιας

Σημείωσε στην παρακάτω φόρμα ποια CD, DVD ή εκδόσεις (και πόσα αντίτυπα από το καθένα) θέλεις από το distro του antifaLive, όπως και το mail σου, κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σου για την αποστολή.

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

IMMORTAL TECHNIQUE/

IMMORTAL TECHNIQUE / POINT OF NO RETURN

"[…] Μπορεί να αποκαλούμαι «λατινοαμερικάνος» αλλά ποτέ δε δίστασα να δηλώσω και την αφρικάνικη καταγωγή που έχω απ’ την πλευρά της μητέρας μου. Στην πραγματικότητα έτσι κι αλλιώς, όλοι οι «Latinos» είναι ένα «μίγμα» ευρωπαϊκής, αφρικανικής και «ιθαγενούς» καταγωγής. Δεν μπορώ να αυτοαποκαλούμαι Latino χωρίς να τα αναγνωρίζω όλα αυτά. Από μόνο του σαν όνομα σημαίνει απλά ότι μιλάω μια λατινογενή γλώσσα. 
[…] Είμαι μετανάστης. Δεν επέλεξα για πλάκα να ασχοληθώ με τους μεταναστευτικούς αγώνες, τα αδέρφια μου είναι μέσα σ' αυτούς τους αγώνες, η οικογένεια μου μεγάλωσε μ' αυτούς τους αγώνες, η ίδια η πραγματικότητα με έσπρωξε να το κάνω. 
Ακούμε, χρόνια τώρα, διάφορους ανθρώπους να επικαλούνται τον «Νόμο». Τους νόμους πχ. περί μετανάστευσης. "Ζούμε σε μια χώρα που έχει νόμους", λένε. Θα ήθελα να θυμίσω σ’ αυτούς τους κυρίους ότι στην ίδια αυτή χώρα, στο παρελθόν ήτανε νόμιμη η δουλεία. Αναρωτιέμαι πόσοι απ’ αυτούς τους "νομοταγείς πολίτες" (που υποστηρίζουν την απέλαση των μεταναστών χωρίς χαρτιά ως «λαθραίων») σε μια σχετική επαναλλαγή του νόμου θα ήταν χαρούμενοι να είναι "νόμιμοι" ιδιοκτήτες σκλάβων.
(Για την 11/9/2001) […] Όταν διαπιστώνεται για έναν μπάτσο ότι έλεγε ψέμματα και παραποιούσε στοιχεία, σύμφωνα με τον νόμο, όλες οι συλλήψεις στις οποίες έχει προβεί πρέπει να επανεξεταστούν. Γιατί να μην ακολουθήσουμε την ίδια λογική για μια κυβέρνηση που αποδεδειγμένα έχει επανειλημμένα πει ψέματα δημοσίως; Είπανε ψέματα για έναν πόλεμο και για τόσα άλλα, όσο κλισέ και να ακούγεται πλέον αυτό […] Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, δε νομίζω πως υπάρχει σήμερα κυβέρνηση που να μη λέει ψέμματα. Γιατί αλλιώς δε θα υπήρχε κυβέρνηση, με πιάνεις; Δεν υπάρχει γενικά και αφηρημένα «η κυβέρνηση του έθνους»: υπάρχει ο τρόπος διαχείρισης της επιβολής της εξουσίας κάποιων οικονομικά ισχυρών ανθρώπων πάνω στους άλλους. […]

[…]Για να είμαι ειλικρινής, είναι κρίμα, αλλά όσον αφορά το χιπχοπ δε ξέρω από πόσους ανθρώπους μπορώ να περιμένω πράγματα. Απογοητεύεσαι όταν βλέπεις κάποιον που έχει μια καλή ιδέα ή έχει βγάλει μια ενδιαφέρουσα δουλειά να πηγαίνει στα καπάκια να αναζητήσει μια επιχείρηση νομίζοντας πως θα την «εξαργυρώσει». Όποιο κύρος ή αξιοπιστία μπορεί να είχανε χτίσει με τους ανθρώπους τους χάνεται, και είναι κρίμα. Εύχομαι να μπορούσαν να καταλάβουν πόσο περισσότερη διάρκεια θα μπορούσαν να έχουν αν έπιαναν οι ίδιοι τα πράγματα αλλιώς, αλλά για τους περισσότερους φαίνεται να μην υπάρχει αυτή η προοπτική. [...]Ελπίζω πως υπάρχουν αρκετοί μέσα στο χιπχοπ που να προχωρήσουν στο να δημιουργήσουν κάτι με τις δικές τους δυνάμεις και να πουν «Μάγκα, εγώ την τέχνη μου θα την πάω παραπέρα». Αλλά πολλούς δε τους νοιάζει καν.Ασχολούνται μόνο με το πόσους θα πείσουν ότι είναι δολοφόνοι ή γκάνγκστερ. Η αλήθεια είναι πως τώρα πια, ο περισσότερος κόσμος χέστηκε για το αν είσαι κίλερ, μπορεί να σου δώσει 2-3 κλικ παραπάνω στο ίντερνετ, αλλά έχει πάψει να πουλάει. Πήγες φυλακή, συγχαρητήρια. Αν δεν έχεις τίποτα έξυπνο να πεις με τις ρίμες σου όμως, και πάλι παίζει πακέτο. Ο κόσμος έχει αρχίσει και βαριέται τα ίδια και τα ίδια. «Ξέρεις τι, αυτό το έργο το έχω ξαναδεί…» Γι’ αυτό υποφέρει το Χόλυγουντ τώρα, επειδή παίζει με την ίδια ηλίθια φόρμουλα τόσα χρόνια. Κ αν είσαι κι εσύ της ίδιας φόρμουλας, ας υποφέρεις κι εσύ, άντε γαμήσου...

[…] Ναι, υπάρχουν πράγματα που με κάνουν να είμαι αισιόδοξος σήμερα. Στο πέρασμα των χρόνων έχω συναντήσει όλο και περισσότερους ανθρώπους να αμφισβητούν καταστάσεις και να «χτίζουν» τη δική τους επαναστατική λογική. Και αυτό είναι ένα καλό πρώτο βήμα, θέλω να δω το επόμενο… Τις παραμέτρους για να γίνουν αυτά τα επόμενα βήματα, δε θα τις βάλω ΕΓΩ, δε θα τις βάλει ΕΝΑΣ, θα τις θέσουν οι άνθρωποι που θα επιλέξουν να αμφισβητήσουν την κυρίαρχη τάξη πραγμάτων και να αγωνιστούν εναντίον της. Αλλιώς μπορεί, βέβαια, να πουν «έλα μωρέ τώρα, δε γαμιέται, πού να τρέχεις…» και να τα παρατήσουν. Υπάρχουν όμως αυτοί που είναι διατεθειμένοι να αγωνιστούν και να πάρουνε ρίσκα, όχι μόνο για την πάρτη τους αλλά για όλους, για τον συλλογικό σκοπό. Έχω εντυπωσιαστεί συχνά από τέτοιους ανθρώπους. Ελπίζω πως αυτό θα συνεχιστεί. Ελπίζω πως θα είναι περισσότεροι αυτοί που θα καταλάβουν πόσο συνδεμένες είναι οι ζωές μας και πόσα μπορεί να μάθει ο ένας απ’ τους αγώνες και τις ανταρσίες του άλλου. Γι’ αυτό είμαι γεμάτος από σεβασμό για τις επαναστάσεις του παρελθόντος, γι’ αυτό είμαι γεμάτος θλίψη και οργή για όλες τις γενοκτονίες και τα ολοκαυτώματα του παρελθόντος. Γιατί πιστεύω πως είναι αναγκαίο να καταλαβαίνουμε τι οδήγησε κάθε φορά στο καθετί και ποιες είναι οι αντανακλάσεις τους στην κοινωνία σήμερα, περά από μια ηλίθια εκπομπή ή μια ταινία."

(αποσπάσματα από συνεντεύξεις)

[ O Felipe Andres Coronel, γνωστός και ως Immortal Technique, είναι μετανάστης από το Περού που μεγάλωσε στο Harlem της Νέας Υόρκης. Ξεκίνησε να ραπάρει το 2000, βάζοντας στο στόχαστρό του τον ρατσισμό, την βαρβαρότητα της ταξικής κοινωνίας και τον ιμπεριαλισμό των δυτικών κρατών. ]